Home » Trupe

Trupe Romanesti: MARCA INREGISTRATA

28 June 2010 No Comment
Puteti sustine acest articol pe Google, click +1

Trupa MARCA INREGISTRATA a luat nastere la inceputul anului 2010 din dorinta membrilor acesteia de a completa lacunele existente in acest moment pe piata muzicala din Romania. Prima aparitie in public a formatiei a avut loc pe 27 mai in Piranha Club Bucuresti la Han2Hand Marathon, urmand ca evenimentul oficial de lansare sa aiba loc la inceputul lunii iulie.

MARCA INREGISTRATA este compusa din 5 membri avand un background muzical aparte, astfel: Sebastian Badiu – solist vocal; Dan Ionescu – chitara; Andrei Manea – chitara; Vladi Sateanu – bass; Florin Vasile – tobe.

Sebastian Badiu are 25 de ani si este solistul vocal al MARCA INREGISTRATA. In timpul frecventarii liceului de muzica „H. Darclee” Braila, sectia pian principal, Sebastian a luat parte alaturi de Corul Liceului de Muzica Braila la etapa nationala a olimpiadei pentru cor. Alaturi de Corul Trison al Liceului Pedagogic Braila, Sebastian a participat la festivaluri internationale de cor. De asemenea, a colaborat ca instrumentist la una dintre cele mai „solicitante” piese de teatru puse in scena de catre Teatrul Maria Filotti Braila, “Woyzeck” de G. Buchner, sub regia lui Radu Apostol, avand oportunitatea sa lucreze alaturi de Dorina Crisan Rusu ce indeplinea functia de coordonator muzical al piesei. In paralel, Sebastian a cantat in mai multe trupe locale de cover-uri ce apartin Casei de Cultura Braila. In perioada 2004 -2006, frecventeaza in calitate de student cursurile Facultatii de Pedagogie Muzicala , din cadrul Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti . In 2006 este cooptat de trupa K1 ca instrumentist , si in acelasi timp incepe sa lucreze in studio sub supravegherea lui Daniel Alexandrescu. In decursul anilor 2006 – 2009 , participa la numeroase evenimente alaturi de K1 , cele mai notabile fiind cele doua turnee internationale Eurocallatis (2007, 2008), alaturi de Felicia Filip. Tot in aceasta perioada lucreaza in studio pentru artisti din industria muzicala romaneasca (Marcel Pavel, Lavinia, Ladies, Roxy Rocks, Distinto, Ro-Mania, Yana) precum si pentru cativa artisti straini (Biondo , Besa), cea mai notabila colaborare fiind cea cu Besa (Albania) alaturi de care s-a calificat cu piesa “Nothing’s gonna change” la Preselectia Nationala a concursului Eurovision editia 2009 Romania. In noiembrie 2008, alaturi de Andrei Manea, pune bazele trupei Vis-a-vis si in Iulie 2009, participa cu trupa la Festivalul Callatis, in cadrul sectiunii debut. In martie 2010 ii coopteaza pe Dan Ionescu (chitara) si Vladimir Sateanu si trupa se reinventeaza sub numele de Marca Inregistrata . Pe 21 Mai 2010 canta in club Fire , iar pe 28 Mai participa la Han2Hand Marathon.

Dan Ionescu are 27 de ani si este chitaristul trupei MARCA INREGISTRATA. Absolvent al facultatii de Jurnalism si Stiinte ale Comunicarii (2000 – 2004), Dan studiaza chitara de mai bine de 17 ani. De-a lungul timpului a colaborat cu artisti de renume, printre care Metrock, Cristi Zapada, George Patranoiu, Raza, Madalina Manole, Bubbles Band, Red Blonde, trupa Cross, Tony Thomas, Capatos Band, Divertis Mall and friends (pe postul de televiziune Antena 1). Printre realizarile sale in domeniul muzical se numara faptul ca a contribuit la formarea trupei RAZA in 2006, impreuna cu Elena Vasile (de la formatia Hora) si George Patranoiu de la Taxi. RAZA a cantat in deschidere pentru Uriah Heep in Bucuresti in 2006, dar si la festivalul Meridian Rock in Bulgaria in 2007. De asemenea, au performat in „Rock Club” in Copenhaga. A absolvit cursurile de Master Class Guitar cu Guthrie Govan, Marrhias la Eklunds, Richard Hallebek si Jose de Castro in anul 2009. Printre aparitiile sale in public, pe langa cele mentionate anterior, Dan a cantat la Turneul Timisoreana (2007), festivalul Stuff Stock Vama Veche (2006), la Meridian Rock in Bulgaria (2007), Eurovision (2008), Callatis (2009) si Mamaia (2009). In prezent Dan Ionescu este chitarist in formatia MARCA INREGISTRATA si colaboreaza cu diferite televiziuni.

Andrei Manea are 25 de ani si considera ziua nasterii sale ca fiind o zi norocoasa pentru parintii sai. Se considera un rac pasional, carismatic, usor incapatanat, avand un simt al umorului ce depaseste sfera normalului. Plin de ambitie si perseverenta, este convins ca prin munca iti poti atinge visele. Dragostea pentru muzica i-a fost insuflata de parinti, o familie de aristi care stie sa aprecieze arta frumosului pe notele calde ale un chitari reci. Parintii sunt un punct de echilibru in viata lui, Andrei fiind cel mai mare sustinator al obiectivitatii lor. Pasiunea pentru muzica si-a descoperit-o de mic, la varsta de 7 ani, in momentul in care a inceput cursurile de chitara clasica. La varsta de 15 ani a infintat impreuna cu cativa prieteni trupa VSV cu care a avut un real success pe plan local, participand la evenimente precum Festivalul ‘’Motorock’’ , ‘’Zilele Orasului’’, sau Festivalul ‘’Sinaia Forever’’. De pe bancile scolii a ajuns in Bucuresti urmand facultatea de arhitectura ‘’Ion Mincu’’. Bucurestiul l-a inspirat si l-a motivat – astfel a luat nastere trupa ‘’Sepia’’care s-a bucurat de aplauzele publicului in numeroase cluburi de underground din Bucuresti. Cea mai mare experienta a capatat-o o data cu intrarea in trupa K1 in anul 2006. Apogeul a fost atins in momentul in care au devenit reprezentantii Festivalului EuroCallatis alaturi de distinsa Felicia Filip si Cornelia Tihon. Au purtat vibratiile muzicii traditionale romanesti combinate cu tempoul veritabil al muzicii rock pe culmile Europei intr-un turneu exceptional ce a durat 3 saptamani, facand astfel cunoscut tezaurul cel mai de pret al poporului roman in peste 15 orase precum Roma, Viena, Milano, Bruxelles, Gratz, Strasbourg, etc. In prezent Andrei este chitaristul formatiei MARCA INREGISTRATA si este convins ca va reusi sa atinga si de aceasta data nivelul de notorietate si profesionalism pe care le-a cunoscut anterior.

Vladi Sateanu are 28 de ani si este absolvent al facultatii de matematica-informatica din cadrul Universitatii din Oradea. Educatia muzicala a inceput-o in 1986 cu pianul clasic, dupa 14 ani continuand cu chitara clasica timp de 1 an si ulterior chitara bass. Provenind dintr-o familie de artisti, Vladi are in prezent peste 17 ani de activitate la concerte, festivaluri de specialitate (jazz, rock, blues, muzica clasica), atat in tara cat si in strainatate. In trecut a colaborat cu artisti de renume printre care se numara Sarmalele Reci, Tavi Colen Band, Cross, Tony Tomas, Luminita Anghel, Hotel FM, Ovidiu Komornyik, Rares Totu Band, Madalina Manole, Formatia Totusi (Andrei Paunescu), Metrock, Andra, A-Sha, Morandi, Thamyras, Raza, Jazztoday, D-Side, Rafael. Astazi, pe langa activitatea din MARCA INREGISTRATA colaboreaza cu Timpuri Noi, Stripsearch, Byron si Contraband (trupa casei la “Un Show Pacatos” cu Dan Capatos si respective “In puii mei” cu Mihai Bendeac). Ca discografie, Vladi inregistreaza “Poveste cu tromboane” (Boema, 2000), “Sonetul Bihorean” (Rock Filarmonica Oradea, 2005), “Psychsport” (Accident, 2006), “A Kind of Alchemy” (Byron, 2009) si urmatorul album Sarmalele Reci.

Florin Vasile are primul contact cu tobele la varsta de 10 ani, cand parintii ii cumpara primul premier pe care il sparge chiar in prima zi. La 14 ani ia contact cu setul complet de tobe , si inspirat de trupe ca Dreamtheatre si Panthera inecepe sa desluseasca de unul singur secretele instrumentului. La 18 ani era deja “tobarul casei” al casei studentilor din Craiova cantand cu toate trupele ce-i cereau ajutorul. Prima trupa cu care incepe sa cante coveruri se numea Nopti Albe si alaturi de ei a cantat timp de 3 ani prin barurile din Craiova. Tot alaturi de ei a ajuns in Bucuresti in 2006 atunci cand K1 isi cauta trupa de instrumentisti. Dintre toti 6 , el este singurul care se decide sa ramana alaturi de K1. Mai tarziu in acelasi an K1 isi comleteaza formula, aducandu-i si pe Sebastian la clape si Andrei la chitara. Alaturi de K1 , Florin are pana in 2009 peste 200 de cantari in Romania plus cele 2 turnee Eurocallatis alaturi de Felicia Filip, turnee pt care baietii lucreaza impreuna ca orchestratori si compozitori ai pieselor ce vor fi cantate, incluzand albumul si spectacolul “Balade din Carpati”. In 2009, se alatura colegilor lui de trupa Seba si Andrei in a realiza un proiect nou, numit Vis-a-vis care din 2010 devine ceea ce astazi este MARCA INREGISTRATA.

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.