Home » Featured, Festivaluri

Bucharest Music Film Festival

15 June 2010 No Comment
Puteti sustine acest articol pe Google, click +1

Piata George Enescu, Bucuresti (Ateneul Roman)
12 Iunie 2010, ora 18:30 – 20 Iunie 2010, ora 23:00

Bucharest Music Film Festival incepe sambata, 12 iunie, pe acorduri de muzica vieneza

Prima zi a festivalului de muzica clasica in aer liber din Piata George Enescu debuteaza la ora 18.30 cu o lectie de dans, oferita de elevii Scolii de Dans Sportiv Mihai Petre.

Sambata 12 iunie si duminica 13 iunie, cu incepere de la ora 19.00, sub bagheta celebrului dirijor Si violinist Russell Mc Gregor, orchestra vieneza Das Karussell prezinta doua concerte diferite, interpretand cele mai bune opere muzicale ale virtuoasei familii de compozitori Strauss.

Das Karussell este un ansamblu muzical austriac, in cadrul caruia barierele muzicale sunt depasite si conventiile schimbate pe rand. El aduna contraste sociale si etnice. In ceea ce-i priveste totul se invarte in jurul muzicii, totul se misca precum un carusel.

Prim solistul si dirijorul acestui concert este talentatul si carismaticul concertmaister al orchestrei celebrului palat Schnbrunn din Viena, Russell McGregor. El a avut ocazia sa ii acompanieze si dirijeze pe Luciano Pavarotti, Jose Carreras, Ildiko Raimondi si multi altii.
Nascut n Oxford – Anglia, Russell a crescut si a facut primi pasi in muzica in indepartata Australie, loc in care s-a intors in plina maturitate artistica pentru un concert triumfal la celebra Opera House din Sydney.

In prezent artistul locuieste in Austria, tara care l-a adoptat si i-a recunoscut meritele artistice. Muzicianul australian canta la o vioara fabricata de Carlo Giuseppe Testore in anul 1697, vioara ce este sora mai mica a celebrei viole a lui Wolfgang Amadeus Mozart.
Ma bucur foarte mult de aceasta reintlnire cu publicul din Bucuresti. Este pentru a sasea oara cand vin in tara dumneavoastra si pentru prima data cand voi sustine un concert in aer liber. Intre mine si publicul roman s-a creat o relatie deosebita. Romanii sunt si vor fi mereu prietenii mei.

Sambata, de la orele 21.00, publicul va putea viziona inregistrarea Concertului de Anul Nou de la Viena (Orchestra Filarmonicii din Viena).

Locatia este deschisa intre 11.00 si 23.00 in fiecare zi a manifestarii iar accesul este gratuit. Programul artistic este disponibil pe site-ul www.arcub.ro.

Cei prezenti la spectacole pot castiga excursii oferite de Fides Travel, Ella Traveland si Grand Hotel Continental.

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.