Home » Evenimente

Asezamintele Dalles readuse in viata de concert cu un Maraton Chopin la 10 Mai

7 May 2010 No Comment
Puteti sustine acest articol pe Google, click +1

O noua era in existenta Asezamintelor Dalles din Bucuresti, Bdul Nicolae Balcescu nr. 18, va fi inaugurata Luni 10 Mai, o data cu primul “La” tastat pe claviatura batranului pian de concert Bechstein – instrumentul favorit al exegetilor creatiei chopiniene.

O noua era in existenta Asezamintelor Dalles din Bucuresti, Bdul Nicolae Balcescu nr. 18, va fi inaugurata Luni 10 Mai, o data cu primul “La” tastat pe claviatura batranului pian de concert Bechstein – instrumentul favorit al exegetilor creatiei chopiniene.

Maratonul Chopin bucurestean debuteaza in atmosfera de Matrix – cu Chopin Reloaded: noi infatisari acordate vechilor teme, noi si moderne valente atribuite unor partituri clasice de pianistii Iulia Chirobocea si Eugen Nazare, impreuna cu Geanina Meragiu, vioara, Constantin Urziceanu clarinet, Olivia Beiu cello si Cristina Tohatan, soprana.

Concertul va fi urmat de o Champagne Reception cu participarea interpretilor. Biletele se gasesc la www.eventim.ro si in magazinele Germanos, Vodafone, Librariile Carturesti si Humanitas. Concertele incep la orele 20, dar publicul este asteptat de la orele 19 cu un bar bine garnisit, partituri, obiecte, amintiri si multe surprize placute.

O cota de 5% din pretul fiecarui bilet va fi varsata in Fondul Dalles, banii colectati urmand a fi utilizati pentru renovarea Salii Dalles si restaurarea Pianului George Enescu. Asteptam contributii nemijlocite ale iubitorilor muzicii, Donatiile fiind binevenite si incurajate.

“Invitam iubitorii muzicii lui Chopin sa vina sa ne asculte, sa cumpere bilete si sa-si aduca prietenii la concert – numai astfel vom reusi impreuna sa strangem banii necesari renovarii acestui asezamint cultural de prima importanta, numai asa vom putea reda lumii muzicale Pianul George Enescu, ale carui tonalitati sumbre si catifelate dorim sa le reascultam cu totii sub atingerea marilor pianisti ai epocii noastre” – a declarat Iulia Chirobocea in cadrul prezentarii pe care Jurnalul TVR Cultural a dedicat-o renasterii Concertelor Dalles.

Informatii complete despre concertul de luni 10 mai la dallesevents.blogspot.com . Ne gasiti pe Facebook la “Concertele Dalles” si pe Twitter la DallesConcerts.

Fundatia Ioan I. Dalles a fost infiintata in 1922 printr-un Decret Regal si a fost finantata in baza Testamentului din 1918 al Elenei Dalles, dar Asezamintele Dalles din centrul Bucurestiului au fost inaugurate abia zece ani mai tarziu sub egida Academiei Romane. Locatia cuprinde o Sala de Concerte cu 400 de locuri si o Sala de Expozitii, dar si o Gradina Secreta si un Foyer, oferind publicului posibilitatea de a cunoaste si admira opere de arta plastica si de a asista la “declamatiuni si auditii muzicale” (cf. Testament Elena Dalles). Pictori si sculptori romani cu renume, dar si actori si muzicieni de exceptie si-au prezentat aici operele si au ncantat publicul in spatiile generoase ale Fundatiei Dalles. Intre acestia – George Enescu, protagonist a peste 50 de recitaluri de vioara, pian si cvartet sustinute la Dalles intre 1940 si 1946, anul plecarii sale in exil.

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.