Home » Concerte

Violonistul Joshua Bell va cânta la Ateneul Român

2 April 2010 No Comment
Puteti sustine acest articol pe Google, click +1

joshua bellMarţi, 11. Mai 2010, 20:00
Ateneul Roman, Bucuresti, Romania

Agentia de Vise si Fundatia artEST continua Cruciada Culturii. Dupa o prima victorie intregistrata sub conducerea renumitei violoniste Sarah Chang, un nou Cavaler al Frumosului se alatura demersului Cruciadei. Pe 11 mai incepand, cu ora 20.00, Joshua Bell, alaturi de pianistul Sam Haywood, le ofera melomanilor un recital extraordinar.

In program:
Johann Sebastian Bach – Sonata nr.3 BWV 1016 în Mi major
Ludwig van Beethoven – Sonata op.30 nr.2 în do minor
Maurice Ravel – Sonata în Sol major

Si de aceasta data, arma noastra este cultura. Acordurile unei viori Stradivarius vor rasuna in Sala Mare a Ateneului Roman. Frumosul va fi repus in drepturi de catre unul dintre cei mai mari violonisti ai lumii.

Joshua Bell canta la faimoasa vioara Stradivarius supranumita “Gibson ex Huberman”.

Instrumentul, cu o vechime de 300 de ani, are o bogata istorie. Interesele sale diversificate i-au faurit violonistului o cariera dincolo de sobrietatea salilor de concert, conferindu-i titlul de “superstar” al muzicii clasice. Joshua Bell a fost implicat in crearea partiturii pentru filmul “The Red Violin”, pentru care John Corigliano a castigat Premiul Oscar. Coloana sonora a filmului “Ingeri si Demoni” ii poarta, de asemenea, semnatura. Nu in ultimul rand, Joshua Bell a fost unul dintre primii artisti de muzica clasica care a lansat un videoclip pe VH1.

In 2009, artistul a concertat in cadrul Festivalului International George Enescu in fata unei sali arhipline. Acum, Joshua Bell revine la Bucuresti. Pe 11 mai artistul va fi acompaniat la pian de catre Sam Haywood.

Cumpara bilete.

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.