Home » Concerte

Noblesse Oblige in Booha Bar din Cluj-Napoca

22 November 2010 No Comment
Puteti sustine acest articol pe Google, click +1

Pe data de 27 noiembrie de la ora 22 in Booha Bar din Cluj-Napoca, va avea loc “Evenimentul indie al anului” Trupa berlino-londoneza Noblesse Oblige vine pentru prima data in orasul Cluj-Napoca dupa succesul celor 6 concerte sustinute pana acum in capitala. Evenimentul va fi urmat de un afterparty DJ-set până dimineata. Acces:15 Ron

S-a format in 2004, si inseamna neamtul Sebastian Lee Philipp (compozitor si producator) si frantuzoaica Valerie Renay (actrita si compozitoare). Cu trei albume la activ (Privilege Entails Responsibility – 2006, In Exile – 2008, Malady-2010), trupa a castigat repede teren pe piata muzicii underground, reusind in scurt timp de la lansarea single-urilor Bitch si Daddy sa-si faca loc in cluburile indie din Europa.

Caracterizati de presa internationala drept o trupa “acida, caustica, dar inteligenta si foarte, foarte amuzanta”, cu un vibe “neo-kunst-electro-punk” si o prezenta “ubercool”, cuplul NOBLESSE OBLIGE a impresionat nu doar prin show-urile “salbatice si spectaculoase”, ci si printr-un sound extravagant, un melanj de muzica rock si ritmuri militare, sonoritati electro-disco-punk si influente de origine franceza. Stilul NOBLESSE OBLIGE caracterizat de Sebastian drept “un mix de dance si heavy metal, soundtrack de spaghetti western si chansonette”, nu este chiar asa usor de incadrat – potrivit colegei de trupa, Valerie: “…e simplu sa aplici o eticheta, dar lucrurile nu stau chiar asa. Nu te poti astepta ca toata lumea sa inteleaga ce vrei sa realizezi. Daca macar cativa o fac, atunci totul e OK”

Au concertat alaturi de trupe si muzicieni ca IAMX, LYDIA LUNCH, DRESDEN DOLLS, VIVE LA FETE.

Cei doi descriu live-act-ul lor cam asa: “Show-ul, prezenta si manifestarea scenica vin de la sine si reflecta starea in care ne aflam in acel moment. Fiecare concert este altfel, fiecare reprezentatie e diferita in felul ei. Nu avem de ce sa pregatim ceva anume, pentru ca nu jucam pe scena, pur si simplu lasam muzica sa curga si sa ne duca pe un drum total neprevazut. Starea de spirit se schimba in functie de reactia celor din fata ta, de aceea suntem foarte curiosi in privinta publicului din Cluj-Napoca!”

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.