Home » Concerte

Corul Filarmonicii “George Enescu” la 6 decenii de existenta

7 October 2010 No Comment
Puteti sustine acest articol pe Google, click +1

Corul Filarmonicii "George Enescu"Concertele aniversare ale Corului Filarmonicii sunt un prilej pentru melomani de a se reintalni cu lucrari de referinta ale genului in interpretari valoroase.

Infiintat in 1950 , la propunerea marelui dirijor Constantin Silvestri, Corul Academic al Filarmonicii “George Enescu” a abordat in toti acesti ani un repertoriu de mare varietate ce cuprinde lucrari “a capella” si vocal-simfonice incepand din secolul XVI si pana la cele contemporane . Faptul ca a beneficiat de-a lungul timpului de colaborarea cu mari dirijori si solisti vocali,a fost pentru Cor un factor permanent de perfectionare si cizelare in raport cu repertoriul promovat. Din anul 1997, Maestrul Iosif Ion Prunner a preluat functia de dirijor permanent al Corului , aducand astfel un suflu nou in acest colectiv artistic si contribuind substantial pentru participarea la mari evenimente ale lumii muzicale romanesti.
In cadrul stagiunii 2010-2011, Corul Filarmonicii va marca aniversarea celor 60 de ani de la infiintare prin 3 concerte “a capella” ce vor cuprinde lucrari de Bach, Brahms, Bruckner si un concert aniversar ce va avea loc in 29 noiembrie 2010. Primul dintre cele 3 concerte, programat pentru 11octombrie 2010, va fi dedicat integralei Motetelor de Bach si Bruckner, precum si lucrarilor vocale de Brahms avand ca solisti pe Geanina Munteanu-alto,Cornelia Petroiu-viola si Verona Maier-orga si pian.

Filarmonica `George Enescu` isi are sediul in Ateneul Roman, cladire emblematica pentru orasul Bucuresti si istoria sa. Cladirea a fost ridicata intre anii 1886 si 1994, lucrarile fiind executate in trei etape. Sala Mare a fost inaugurata in 1888, din acel moment devenind locul de desfasurare al concertelor simfonice, dar si a numeroase conferinte si expozitii de arta.

Ateneul Roman, Str. Franklin no.1-3 Sector 1
Casa de bilete ,tel.021-3156875

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.