Home » Concerte

Bijuterii muzicale pe scena salii mici a Ateneului Roman

6 May 2010 No Comment
Puteti sustine acest articol pe Google, click +1

11 Mai 2010
Ora 19.00
Atenenul Roman

La sala mica a Ateneului Roman , marti, 11 mai ora 19,avem prilejul sa ascultam capodopere ale muzicii preclasice intr-o varianta interpretativa de exceptie. Lucrari de Vivaldi, Bach, Telemann si Paganini vor fi prezentate de doi muzicieni, recunoscuti ca niste pasionati ai muzicii de camera: violonista Anda Petrovici si chitaristul Bogdan Mihailescu..

Violonista Anda Petrovici are o carte de vizita intr-adevar impresionanta , incepand cu absolvirea Consevatorului din Bucuresti la clasa lui Stefan Gheorghiu, urmand apoi castigarea a numeroase concursuri internationale si participarea la cursuri de maiestrie in strainatate. Angajarea la Filarmonica “George Enescu” a insemnat pentru Anda Petrovici inceputul unui drum artistic , care i-a marcat intreaga cariera.

In 1978 a participat la fondarea Trioului “Pro Arte” , astazi ansamblul cameral oficial al Filarmonicii .Din 1989 este concertmaestru al Orchestrei Simfonice a Filarmonicii bucurestene. Insasi lucrarea de doctorat a doamnei Anda Petrovici sustinuta in 2009 , se refera la pozitia concertmaestrului intr-o mare orchestra simfonica. Canta pe o vioara Gennaro Vinaccia – 1770.

Bogdan Mihailescu este un nume de referinta in lumea promotorilor chitarei clasice in Romania,muzicianul desfasurand o intensa activitate concertistica si pedagogica atat in tara ,cat si in strainatate. Faptul ca revine pe una din scenele Ateneului Roman pentru a oferi, alaturi de Anda Petrovici , minunate piese camerale arata interesul pe care-l manifesta muzicienii de valoare intru cultivarea subtilitatilor interpretative impuse de acest gen muzical

Filarmonica “George Enescu” isi are sediul in Ateneul Roman,cladire emblematica pentru orasul Bucuresti si istoria sa. Cladirea a fost ridicata intre anii 1886 si 1994,lucrarile fiind executate in trei etape .Sala Mare a fost inaugurata in 1888, din acel moment devenind locul de desfasurare al concertelor simfonice, dar si a numeroase conferinte si expozitii de arta.

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.